bebas patani

ik-intifada-2abebas patani adalah tentera sermut untuk bersatu hati dan jiwa untuk menentang penjajah di bumi patani. kerana ada yang silap faham di antara kita sendiri . pehak siam  amat suka sekali untuk membuat  kita berpecah belah. kali ini pehak kami juga meminta umat islam di wilayah patani untuk bersatu jiwa dan naga untuk menetang penjajah di bumi patani kita. mana semagat kamu yang kuat dahulu adakah sudah hilang semuanya. tak kira masa kita muda atau tua  kita tetap  kena bebaskan bumi patani dari siam penjajah itu.  sudah berapa banyak orang berjuan mati berapa banyak di tankap oleh pihak siam. kamu buleh tengok kah saudara kamu di tankap oleh siam dan terus dibunuh. berapa banyak  yang hilang tanpa kesan kekejaman siam terhadap orang di tiga wilayah itu meyedihkan hati . bukan saya dan  bukan kamu tapi semua orang islam di tiga wilayah.  tegok yang  belaku terbaru di masjid al-furqan kampung air tempayan, bechah airong(choairong) pihak siam menuduh orang islam yang melakukanya. Kejadian ini adalah  menjadi satu  lagi bukti bahawa penyelesaian dan kedamaian yang dilaung-laung kan oleh penjajah siam adalah satu sandiwara lapok yang sentiasa dimainkan untuk mengeliru dan membohongi pentadbiran Malaysia,Indonesia dan OIC. Dan penerima-penerima ini sentiasa mempercayai drama Thailand itu.

tak kira tua atau muda mari lah kita bersatu hati menetang pejajah siam di bumi patani itu marilah kita berduo semoga allah meyelamatkan semua pejuan-pejuan di bumi patani.

Baru-baru ini mereka mencipta berita palsu yang mengatakan pemimpin PULO telah mengajak pihak penjajah thai untuk berdamai dan meninggalkan peperangan.Ini adalah perangkap pihak penjajah untuk menimbulkan perbalahan sesama pejuang.Rancangan mereka akan gagal kerana selain beberapa kerat anak-anak muda yang sentiasa berjumpa dengan mereka di Geneva dan beberapa bandar di-eropah kesemua kumpulan pejuang telah bersepakat bahawa masa untuk berdamai dengan pihak musuh masih belum tiba.Perjuangan akan tetap diteruskan walau apa halangan yang sedang dihadapi.

di kalau sesiapa ada ada pendapat atau berita dari dalam negeri sila hubungi pehak kami di Email.  bebaspatani@gmail.com atau comment di blog. terima kasih.

Advertisements

9 Responses to bebas patani

 1. Dr. Conflict says:

  Perjuangan pembebasan merupakan usaha yang memakan masa yang panjang dan memerlukan lapisan transformasi yang konsisten. Namun begitu harus diingat dalam usaha mencapai tuntutan kemerdekaan, kita perlu memikirkan isu-isu yang muncul sepanjang konflik ini berlangsung. antaranya, kemiskinan, ketidakadilan, pendidikan, ekonomi, budaya dan identiti. Isu-isu ini juga harus dituntut sejajar dengan deklarasi Antarabangsa Hak Asasi Manusia. oleh itu, kepada PULO dalam masa yang sama mesti menuntut penyelesaian ke atas isu-isu ini. Isu Kemerdekaan adalah perkara utama dan dalam masa yang sama juga harus menuntut isu-isu sampingan yang lain agar rakyat Patani terus terbela.

 2. anak melayu patani says:

  patani merdeka

 3. JejakYGhilang says:

  Keamanan dan kemadaian InsyaAllah akan berlaku setelah Pewaris Raja Kesultanan Patani/Langkasuka/Thailand di temui dan kembali untuk menerajui Pemerintahan yang berlandaskan ALQuran&Sunnah sepertimana yang telah dilakukan oleh moyang-moyangnya yang terdahulu. Sistem Demokrasi Berparlimen ciptaan Yahudi Nasrani mesti di hapuskan. Oleh itu semua umat Islam di seluruh Thailand harus bersatu mencari Pewaris ini dan yakin hanya beliau dengan Izin Allah mampu merubah apa yang sedang berlaku sekarang di Thailand ini khususnya terhadap umat Islam di sana. Yang harus di cari adalah Pewaris bukannya Waris sepertimana di kebanyakan blog-blog ramai yang membuat pengakuan secara terbuka yang mereka ini adalah Waris kesultanan ini. Tiada salah jika mereka ini mengaku sekalipun. Jika mereka ini benar Waris itu mintalah mereka bantu mengerakan semula kerajaan Islam ini bangkit. Apa yang di lihat kebanyakan perjuangan yang dibuat oleh pejuang atau pertubuhan-pertubuhan di Patani sekarang banyak cenderung kepada keinginan untuk berkuasa sahaja dan masih ingin mengekalkan sistem Demokrasi berparlimen ciptaan Yahudi Nasrani ini sebagai aturcara pemerintahan. Mereka tidak lagi percaya dan yakin bahawa sejarah Patani/Langkasuka dahulu di Perintah oleh Raja yang berdaulat dan amat teguh berpegang kepada ALQuran&Sunnah sebagai teras pemerintahan. Mereka harus kembali kepada sejarah asal Patani/Langkasuka ini iaitu mencari Pewaris Raja Kesultanan Patani/Langkasuka/Thailand ini yang hilang. InsyaAllah Pewaris ini pasti muncul & kembali ke LANGKASUKA

 4. JejakYGhilang says:

  Bencana banjir di Thailand yang sudah mengelamkan Ayuthaya dan Bangkok serta lain-lain Wilayah masih ada yang masih belum surut pada tarikh ini. Bencana ini ramai yang tidak faham petunjuk dari Allah bahawa satu peralihan besar akan berlaku di Negara Thailand/Langkasuka ini dengan IzinAllah akan berlaku. Bencana banjir ini juga petunjuk jelas yang Pewaris Empayar Langkasuka ini masih ada dan akan muncul dalam waktu terdekat dengan IzinAllah. Tempoh pemerintahan Raja Thailand sekarang akan hampir berakhir, Empayar yang di rampas wajib di kembalikan kepada yang berhak. Kekejaman mereka terhadap umat Islam di Thailand/Langkasuka akan di balas oleh Allah dengan kebangkitan Empayar Langkasuka ini. Kebangkitan Empayar Kerajaan Islam Langkasuka ini akan menjadi titik nokhtah bermulanya kebangkitan dan pemerintahan Islam yang sebenar di seluruh dunia sebelum munculnya ALMahdi. Semua Raja-Raja yang memerintah ini kelak akan menyerahkan Kerajaan Islam ini kepada ALMahdi setelah ianya muncul. Inilah ramai yang masih tidak faham erti perjuangan sebenar tentang pemerintahan Islam. Oleh itu kepada pejuang-pejuang Patani,fahamilah sejarah asal Patani/Langkasuka ini. Jangan lah kita berjuang,tetapi perjuangan kita masih ada sifat dan cara Yahudi Nasrani iaitu Demokrasi Berparlimen dan piliharaya sebagai aturcara pemerintahan. Pemerintahan Islam yang sebenar adalah A&B sahaja,iaitu SYURGA&NERAKA sahaja. Tidak boleh bercampur dengan ideologi sekular yang di bawa oleh Yahudi Nasrani selama ratusan tahun iaitu konsep Pecah&Perintah. Bersatuhatilah semua kepada pejuang-pejuang Patani/Langkasuka carilah Pewaris Raja Kesultanan Patani/Langkasuka ini. Harus di ingat Pewaris dan Waris adalah dua maksud yang berbeza. Mungkin selama ini kita lupa sejarah asal Patani/Langkasuka yang gemilang dan di perintah oleh Raja Islam yang berdaulat. Ayuh kita kembalikan sejarah itu. InsyaAllah segala perjuangan yang selama ini telah dilakukan akan perolehi kemenangan dan kembali kepada pemerintah yang berhak.

 5. Anonymous says:

  insyallah……dengan izinnye kelak akan muncul kelak

 6. Anonymous says:

  insyallah..dengan izin ALLAH S.W.T. akan muncul jua kelak

 7. Anonymous says:

  insyallah…..dengan izin ALLAH S.W.T. akan muncul jua kelakk…

 8. koya ilam says:

  insyallah…dengan izin ALLAH S.W.T akan muncul jua kelakk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: