Pelajar Sekolah Ditembak Peluru Sesat Ketika Sedang Belajar

Yala, 30 Jun 2010 Lepas. Seorang pelajar perempuan bernama Ahlan Cintra, 13 tahun menjadi mangsa peluru sesat sewaktu sedang belajar di dalam kelas bersama dengan lebih kurang 25 murid lain di maahad Al-Tarbiyyatul islamiah Batan, Mukim 4, Tambun Li’don, daerah Meang, wilayah Yala.

Pelajar yang berasal dari Tambun, katong daerah Jaha wilayah Yala ini rebah tiba-tiba dan darah menyembur keluar dari bahu kirinya kira-kira pukul 10 pagi waktu tempatan.

Dipercayai peluru itu datang daripada tentera-tentera Siam yang sedang menjalani latihan tidak jauh daripada kawasan sekolah pada waktu itu. Menurut guru sekolah berkenaan berkata: latihan tembakan berkenaan dilakukan di tapak yang terletak tidak kurang daripada 1500 meter daripada kawasan sekolah. Kini pelajar berkenaan ditempatkan di Hospital Yala dan masih dalam rawatan. Peluru itu telah masuk melalui bahu kanan dan seterusnya ke dalam paru-paru kanan.

Sampai sekarang kes ini belum di siasat secara mengdalam oleh pihak polis Siam tentang peluru sesat. Kes ini juga membuat keluarga mangsa dan orang kampung belum dapat jawapan yang sebenar dari pihak polis.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: